Словник Священних Слів

«Якби я задався метою скласти «Словник Священних Слів»»

Які б слова увійшли до такого словника?

Пропонується записати 10 слів.

Далі учні передають з рук у руки символічний предмет (я використовую маленьке серце з м’якої, приємної на дотик тканини), називають по одному слову зі свого «Словника» і пояснюють його значення. Інші уважно слухають, щоб не повторюватись.

Люблю цю просту, але ефективну вправу за ту неймовірну духовну атмосферу, яка виникає в класі, коли діти промовляють своє слово і говорять, який сенс у нього вкладають, чому воно для них є священним. Насичена глибока тиша і уважність. Одухотворені обличчя. Умиротворення і єдність зі світом.

За бажанням, можна доповнювати свої словники словами, що називають однокласники. Ми ж для цього і озвучуємо думки, щоб збагатити один одного!

Цю вправу інколи роблю тематичною. Не просто «Словник Священних Слів», а уточнюю:

– «Словник Священних Слів сім’ї» (тоді до нього увійдуть слова: мама, тато, діти, любов, злагода, достаток, мир, турбота…),

– «Словник Священних Слів патріота» (честь, гідність, рідна мова, батьківщина, Україна, повага, працелюбність, справедливість…),

– словник мандрівника,

– філософа,

– християнина,

– митця,

– та ін.

Фото з сайту

Можливо, вас також зацікавить:

Гра-пастка “Білий слон”

Прийоми духовної рефлексії

Торбинка радості

4 thoughts on “Словник Священних Слів

Add yours

  1. Із Вашого дозволу, шановна Анно-Маріє Іванівно, використаю ідею “Словника Священних Слів” на заняттях із риторики. А я пропонувала дітям скласти “Вітальну абетку”, “Абетку радості” тощо.

    Подобається

  2. Буду щаслива, якщо використаєте! Для того і ділимось, щоб збагачувати один одного. І щоб вода була проточна. “Абетка радості” – красиво.

    Подобається

Залишити коментар

Блог на WordPress.com .

Up ↑