Сценарій і 30 ідей для останнього дзвоника в умовах воєнного стану

Три рази, з 2022 по 2024 рр., в умовах воєнного стану ми проводимо незвичний останній дзвоник. Мало того, що він відбуватиметься для більшості закладів дистанційно, через екран комп’ютера, та ще й потрібно врахувати те, що життя кожного українця змінилося.

До офіційної частини святкової церемонії Останнього дзвоника тепер включимо хвилину мовчання за тих, хто віддав своє життя для того, аби ми колись жили в мирі і щасті.

У якості музичного фону лунатимуть вже не шкільні мелодії, а українські пісні, народжені в дні війни або такі, що набули нового звучання для нас, і под.

Вебінар відбувся в травні 2022 року, але матеріали актуальні і для останнього дзвоника-2024. Усі дати в презентаціях та відеороликах оновлені на 2024-й рік!

Електронна презентація – це майже готове свято для вас, вашого закладу, вашого класу, якщо ви класний керівник. З музикою, відеосупроводом, всіма офіційними обов’язковими елементами (відкриття, Державний прапор, гімн України, хвилина мовчання, слово директора, слово класного керівника і першої вчительки, номер від випускників, привітання від батьків, вручення сертифікатів, фінальні моменти єдності: віртуальний запуск повітряних кульок у небо, флешмоб побажань, онлайн-чаювання…).

Ви просто редагуєте слайди вашою інформацією, видалаєте зайве – і проводите яскраве свято.

До вебінару також пропонується 4 сценарії-програми офіційної церемонії останнього дзвоника.

Завдяки тому, що останній дзвоник проводиться в онлайні, я пропоную вам розбавити офіційні моменти святкової зустрічі.

ЗМІСТ – 30 ідей:

патріотичні вправи (“За моїм вікном”, “Моя обіцянка на життя”, “Ми з України”, “Вінок дружби” та ін.);

емоційні вправи (“Який ви випускник”, “Інтуїція”, “Стіна спогадів”, “Альбом пам’яті”, “Повітряна куля мрії”, “Флешмоб побажань”,  та ін.);

цифрові інтерактивні вправи (“До свята готовий!”, “Правда чи неправда”, “Монета”,  “Бінго”, “Філворд”, “Печиво з передбаченнями” та ін.).

Про них ви почуєте у відеозапису вебінару, а також прочитаєте в електронній збірці «Банк ідей для останнього дзвоника в онлайні» (тут, до речі, навіть не 30 ідей, а 54!)

Що ж стосується цифрових інтерактивних вправ, то ви матимете цілу віртуальну дошку Padlet з розробленими вправами, активностями, іграми, що допоможуть зробити ваше свято добрим, теплим, зворушливим, незабутнім!

Патріотичні вправи. Фрагмент відео вебінару:

Емоційні вправи. Фрагмент відео вебінару:

Для кого:

  • для класних керівників 4-го, 9-го, 11-го класів,
  • заступників директорів,
  • директорів,
  • педагогів-організаторів,
  • а також для класних керівників інших, не випускних класів.

Із відгуків:

💙 «Друзі, якщо Ви вагаєтеся, то дарма! Я була учасницею цієї вечірки. Півтори години пролетіли як одна мить. А враження  і емоції неперевершені. По-перше, це титанічна праця п.Анни-Марії. Підібрано багато вправ, знайомство з якими допоможе провести не тільки дзвінок, а й уроки, різні вих.заходи. По-друге, запропонований дзвінок виглядає ще краще, цікавіше ніж офлайн. Щиро дякую, п. Анно-Маріє, за навчання, за чудову атмосферу спілкування з Вами!..» (Людмила Цильке)

💛 «Дякую Вам, дорога п.Анно-Маріє, за ідеї та інструменти до Останнього уроку! Готувала залюбки, діти дивувалися багатьом моментам, грали в пазли, кидали кубик, обирали себе серед емодиконів, насміялися з кумедних фото із класного альбому, натішилися віртуальними букетами, прониклися слайдом “Мій Миколаїв – моя Україна”, із задоволенням збирали “Українську веселку”, наплакалися від “Флешмобу побажань” та зробили спільний скрін на згадку про цю подію! 🕊️💙💛 Сто тисяч разів дякую Вам!» (Олена Огіренко, заступниця директора)

💙 «Анно-Маріє, іноді не вистачає слів навіть філологу, щоб висловити вдячність за Ваш труд, Ваші ідеї! Діти й батьки в захваті! Це було справжнє свято!!! Мій найкращий 5 клас)))» (Олена Теплова)

💛 «Не жалкую зовсім, що замовила все що ви для нас приготували, я отримала запис, це дуже кропотлива робота! Бомбезно!» (Наталія Чапкіна)

💙 «п.Анно, я у захваті! Ви зарядили нас усіх такою позитивною енергетикою, що хочеться жити й творити. Щаслива, що знайома з Вами, що мала можливість побувати на вечірці. Чимало захотілося відразу втілити в життя. Стільки ідей! Бомбезних!» (Ірина Довганик)

💛 «Дякую за Zoom-вечірку. Я ще досі заряджена Вашою енергією. Ви – неймовірна! Вами пророблена титанічна робота. Усі до одної 30 ідей – самобутні, нестандартні, продумані. Дякую Вам за можливість спілкуватися. Дякую за готові шаблони для реалізації усіх запропонованих вправ, інтерактивів». (Жанна Король, директор школи)

💙 «Починає вимальовуватися щось надзвичайне» (Мирослава П’ятак)

💛 «Беру з собою ідеї, діаграму, щасливі тістечка» (Наталія Михайлевська)

💙 «Цікаво. Круто. Багато. Моя обіцянка на життя – такого ще не було . Мені так сподобалося! Хоча не маю випускників в цьому році, але багато чого збираюся використати!» (Наталія Куриндаш)

💛 «Якщо я все це осягну, це буде неперевершений дзвінок! Дякую!» (Людмила Малюта)

Бажаю вам мирного останнього дзвоника!

Анна-Марія Богосвятська

Можливо, вам також сподобається:

Новинка! 40 кращих нейромереж для педагогів у 2024 році: гайд-інструкція

Новинка! 100 карток “ШПП – швидкі педагогічні прийоми”

“Карти вражень” та 55 ідей з асоціативними картами для навчання

Інтерактивна презентація “40 цифрових технік формувального оцінювання в 5-6 класах НУШ”

*

Підписуйтесь на мій Телеграм-канал “Сильні крила”:

професійні поради для вчителя, ролики-розминки, рубрика “Онлайн сервіси та інструменти вчителя”, картка дня “Дозвольте собі”, обмін досвідом, педагогічні квести, креативні марафони та ін.

Підписатися…

Залишити коментар

Блог на WordPress.com .

Up ↑