Практика “Супер-уява”

Відомо, що найприємніше для кожної людини – це її ім’я: звуки власного імені, написання імені, його різні ласкаві форми.

Цю практику “Супер-уява”, як хвилинку відпочинку, можна проводити, коли побачите, що діти втомлені. Вона гарно знімає психологіну напругу, розслаблює.

Інколи пропоную дану практику прямо на початку уроку, коли мені потрібно в класі створити стан натхнення, легкості, позитиву, налаштувати учнів на творче сприйняття теми.

Отже, текст вправи.

Розслабтеся, зробіть кілька глибоких вдихів-видихів, заплющте очі. І уявіть перед собою білий аркуш паперу.

Тепер уявіть, що на цьому білому аркуші написано ваше ім’я. Далі уявіть, що колір літер цього імені став раптом червоним. Потім ім’я стало зеленим. Потім синім. А потім колір аркуша змінився. І раптом став жовтим, потім чорним, потім помаранчевим.

А тепер доторкніться до свого імені, яке воно на дотик: шорстке, гладеньке, можливо, холодне, гаряче ім’я … Яке?

А зараз понюхайте, чим воно пахне, це ім’я.

А тепер: яке воно на смак. Що це за ім’я?

Далі уявіть, начебто хтось кличе вас по імені. Відгукуватися не потрібно, не потрібно говорити, хто кличе. Хтось кличе, а потім починає наспівувати ім’я. А далі починає грати музика. Послухайте цю музику, що це за мелодія…

Ось така практика. Бажано проводити під приємну спокійну мелодію. Радісні очі дітей після вправи будуть для вас винагородою за сміливість і творчий підхід!

Можливо, вас також зацікавить:

Тактильна вправа “Попелюшка”

Словник Священних Слів

Кольорові привітання

Залишити коментар

Блог на WordPress.com .

Up ↑