5 ідей для тактильних привітань

Прагну, щоб початок уроку кожен раз був різним, несподіваним, радісним. Це заряджає дітей енергією, створює в класі атмосферу довіри, позитиву. І вони вже чекають: а як з нами нині привітається вчитель?..

Давно створила власну класифікацію привітань. Сьогодні поділюсь ідеями тактильних привітань – тобто, з використанням дотику.

1.”Долонька”. Учні по черзі торкаються однойменних пальців рук свого сусіда і кажуть:

бажаю (стикаються великими пальцями);

успіху (вказівними);

великого (середніми);

у всьому (безіменними);

і всюди (мізинцями);

Вітаю! (дотик усією долонею).

2. “Запрошення до чаю”. Передаючи по колу симпатичне горнятко, учні називають по імені сусіда: «Приходь до мене на чай, бо я…» (цікавий співрозмовник, інтелектуальна особистість, вмію розважатись…).

3. “Все необхідне”. Чи все необхідне до уроку ви приготували?

Голова – щоб слухати.

Вуха – щоб чути.

Очі – щоб усе бачити.

Руки – щоб їх піднімати.

Серце – щоб усе відчувати і сприймати.

(Торкатися до всіх частин тіла, які називаються.)

4. “Енергія в долонях”. Дітям пропонується зібрати свою позитивну енергію в долоні. Для цього треба терти долоні одна об одну протягом хвилини, відчуваючи потік позитивної енергії. Розводимо долоні перед собою на відстані 1–2 см і відчуваємо енергетичний струм. Із цього струму ліпимо уявне сонечко і обережно «перекладаємо» в руки людини, з якою ми хотіли б поділитися гарним настроєм і позитивними емоціями (радістю, добротою, щирістю…).

5. Наостанок – відео, яке змусило мій мозок вибухнути від щастя. Запис, як учитель англійської мови Беррі Уайт-молодший розробив унікальне вітання для кожного учня в класі. Цей ролик набрав кілька мільйонів переглядів. Дивіться і надихайтеся!

Додатково по темі:

Як вітатись з учнями весною

Кольорові привітання

Як вітались з учнями великі люди?

Залишити коментар

Блог на WordPress.com .

Up ↑