Гра, що рятує сім’ю. Роман Кевіна Алана Мілна “Кроки назустріч”

Проста книга. Затягнута зав’язка. Сім’я: тато, мама, дві дочки і син. Трагедія: у старшої 17-річної доньки проблеми з серцем, потрібно терміново робити операцію, кожен день може стати останнім. Але горе не зближує членів родини. Усі чужі один одному, немає щирих почуттів.

Хотіла кинути читати уже на 50-й сторінці. Але чекала обіцяної в анотації гри. Справа в тому, що я дуже люблю ігри. Настільні ігри, ігри зі словами, квест-кімнати, гру в радість із «Полліанни» Е.Портер. 

Сторінка 170-та. Нарешті! Гра від бабусі сімейства – «Кроки назустріч». Умови: потрібно відстежувати у блокноті прояви доброго ставлення членів родини один до одного – як вони один одного люблять. Бали присуждуються за добрі справи і приємні слова у відношенні іншого. Наприкінці тижня, після підбиття підсумків, у якості нагороди переможець обирає свій приз.

Як і годиться, гру запускає «сердце» сім’ї – мама: «Якщо ми вкладемо в цю гру душу, як дідусь з бабусею, програвших тут не буде. Тому гра і називається «Кроки назустріч».

За правилами інверсії, можна було б переставити частини роману місцями: почати саме з цієї 170-ї сторінки, а потім вже розказати початок. А то не всі читачі такі терплячі, як я.

Друга половина книги набагато цікавіша і глибша. Є зворушливі моменти: сльози кілька разів бриніли в очах.

У кожної доброї історії має бути «фішка». У романі «Кроки назустріч» вона є.

Читайте також:

Мотивуюча книга Анжели Дакворт “Крок за кроком”

Андрій Любка Збірка оповідань “Саудаде”

Ліки для душі. Роман Ніни Джордж “Маленька паризька книгарня”

2 thoughts on “Гра, що рятує сім’ю. Роман Кевіна Алана Мілна “Кроки назустріч”

Add yours

Залишити коментар

Блог на WordPress.com .

Up ↑